30 Temmuz 2015 Perşembe

Katsuo-bushi nasıl yapılır?

Kurutulmuş Palamut Balık, Japon yemeğinin Anahtarı


Katsuo-bushi orijinal tariftir.  Japon yemek “Nipponia” sitesinden İngilizceden- Türkçeye çevirdim.  




Katsuo-bushinin şekli buymuş.  Ben çeviriye başlamadan önce Katsuo-bushiyi  başlığını tıkladığımda karşıma ilk bu görsel geldi ve “Bu nedir?” diye yazıyordu. İlk başlarda taş veya tahta zannettim. Yalnız değilmişim benim gibi taşa, tahtaya benzetenlerde varmış.   Aslında kurutulmuş Palamut balığıymış. Katsuo-bushi çorba, güveç, erişte ve soslarda kullanıldığını ve Katsuo-bushi Japon aşçılarının vazgeçilmez malzemesi olduğunu öğrendim.


Katsuo-bushi’ nin  hazırlanışı.


Katsuo-bushi  yemeden önce, iyice temizlenmeli ve ince ince dilimlenmelidir.


Dilimlenmiş haline kezuri-bushi  nedir. kezuri-bushi saklamak için yada yemek için biraz pişirilir.


Kaynar suda bırakılmış kezuri-bushiyi  bir bezle süzün.


katsuo-bushi  uzmanı aşçı Chikaishi Kazuhiko



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyin! Link eklenen yorumlar
Yayınlanmayacaktır! Blog linkinizi "blog keşif etkinliği"
postuna bırakabilirsiniz.

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz:)
Teşekkürler, yeliz-art.