28 Temmuz 2015 Salı

körili pirinç nasıl yapılır?

Japon mutfak kültürü
Hindistan'dan Japonya'ya, İngiltere'ye…

Japon yemek “Nipponia” sitesinden İngilizceden- Türkçeye çevirdim.




Malzemeler ( 5 kişilik) :  800 gr kemikli tavuk but,   500 gr doğranmış soğan, 100 gr ince kıyılmış havuç, 150 gr küp doğramış patates , 500 cc yoğurt


Üst sıra: Çubuk tarçın, karanfil, kakule.  Alt sıra: Kişniş, karabiber, kimyon.

Bir tencerede 150 gram tere yağını eritin.  Sırasıyla 1 çay kaşığı kimyon,  15 gram ince doğranmış sarımsak ve ince doğranmış soğan ekleyin,  10 gram zencefil ekleyin.  Orta ısıda karışım sote oluncaya kadar karıştırın, yakmamaya dikkat edin.



Soğan altın kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 40 dakika kavrulur. Yakmayın dikkatli olun. Havuç ve patatesi ekleyin ve karıştırmaya devam edin.


Patatesler renk değiştirince tavukğu ekleyin.  Tavuk etide renk değiştirinceye kadar karıştırın.


35 gram köri ekleyin.  Karıştırmaya devam edin. Köri tavuğu kaplayıncaya kadar karıştırın. Köri kokusu yayılacak.


Yoğurdu ekleyin. Yoğurdun kesilmesini önlemek için karıştırın. 2 çay kaşığı tuz.  Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika bir taşım karıştırın.



3 gram baharat karışımını ekleyin.  Kapağını kapatın. Yaklaşık 30 dakika boyunca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyin! Link eklenen yorumlar
Yayınlanmayacaktır! Blog linkinizi "blog keşif etkinliği"
postuna bırakabilirsiniz.

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz:)
Teşekkürler, yeliz-art.