22 Temmuz 2015 Çarşamba

Ramen nasıl yapılır?


Japon mutfak kültürü
Ramen orijinal tariftir.  Japon yemek “Nipponia” sitesinden İngilizceden- Türkçeye çevirdim.  



Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Tavuk kemikleri, sarımsak, zencefil, yeşil soğan, havuç, soğan, kombu deniz yosununu 4 saat kısık ateşte pişirin.




Bir parça domuz etini soya sosunda, sake ve monosodium glutamate(çin tuzu) ile kaynatın.  Çorba için sos kıvamına gelir. Doğranmış yeşil soğan ile büyük bir çorba kasesine bu sosu koyun.


Başka bir tencerede suyu kaynatın.   Kaynayan suya bir kase kadar erişteyi  1 dakika kadar pişirin.



Erişte kaynarken. Çorba kasesine  et suyunu ve diğer malzemeleri  karıştırın.


Erişte piştikten sonra süzgeçle alın ve çorba kasesine koyun.


İnce dilimlenmiş domuz eti, bambu kabuğu turşu, haşlanmış ve  doğranmış komatsuna(geleneksel kış sebze, ıspanağa benziyor.)ve haşlanmış yumurta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyin! Link eklenen yorumlar
Yayınlanmayacaktır! Blog linkinizi "blog keşif etkinliği"
postuna bırakabilirsiniz.

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz:)
Teşekkürler, yeliz-art.