11 Ağustos 2015 Salı

O-hagi Pirinç kek nasıl yapılır?

Japon mutfak kültürü


O-hagi Pirinç kek  orijinal tariftir.  Japon yemek “Nipponia” sitesinden İngilizceden- Türkçeye çevirdim. 


En öndeki fasülye ezmesiyle kaplı. Ortadaki kinako şekeri ( galiba normal şekerlede yapılabilir.), soya unu kaplı. En arkadaki siyah olan siyah susam kaplıdır.






İlk önce glutinous pirinç ( yapışkan pirinç yada tatlı pirinç diye geçiyor)  su buharında tane tane olacak şekilde yumuşayıncaya  kadar bekletilir.


Sonra, pirinç yoğrulur. Kajiyama Koji’ nin dediğine göre pirinç tanelerini ezmeden, hafifçe yoğurulur.


Son olarak, pirinçleri küçük toplar yapılır ve  tatlandırılmış azuki fasulyesi macunu ile kaplanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyin! Link eklenen yorumlar
Yayınlanmayacaktır! Blog linkinizi "blog keşif etkinliği"
postuna bırakabilirsiniz.

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz:)
Teşekkürler, yeliz-art.