9 Eylül 2016 Cuma

Omuraisu (1 kişilik)

Japon yemek “Nipponia” sitesinden İngilizceden- Türkçeye çevirdim. 



10 gram tereyağını sıcak tavada eritin. 30 gram ince doğranmış soğanı soteleyin  ardından   1 cm küp şeklinde doğranmış 30 gram tavuk but’ unu ekleyin son  olarak  1 adet ince doğranmış  mantarı ekleyin.  (mantarlarının sapı doğranmayacak)


Bir tavada soğanlar,  iki ve yarım çorba kaşığı domates salçası yarı saydam hele geldiğinde. 60g pişmiş pirinç, 2/3 çorba kaşığı beyaz şarap, tuz ve karabiberi ekleyin.  Soteleyin ,ocağı kapatın ve tavada kalsın.


Bir kaseye 3 yumurta kırın, biraz tuz ve karabiber ekleyip çırpın. Daha sonra kızartma tavasına 10 gram orta- yüksek ateşte  tereyağı eritin.  Kızartma tavasına çırpılmış yumurta karışımını dökün. Yumurtayı tavada ileri-geri hareket ettirerek tavada yayın.




Tavadaki yumurtanın yarısına pirinç karışımını ekleyin. Omlerin bir kısmını pirinç karışımının üzerine çevirin ve ters çevirip hareket ettirerek pişirin.


Kızartma tavasında omleti  pirinç karışımı içine alacak şekilde rulo halinde yavaş yavaş pişirin


Omuraisu’ nun püf noktası  rulo haline gelmesi için elinizle dokunmayın sadece tavanın kenarlarıyla hareket ettirin.
Omuraisuyu tabağa alırken elinizle dokunmadan aynı şekilde tavanın kenarıyla tabağa koyun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyin! Link eklenen yorumlar
Yayınlanmayacaktır! Blog linkinizi "blog keşif etkinliği"
postuna bırakabilirsiniz.

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım! Eksik etmeyiniz:)
Teşekkürler, yeliz-art.